Jongerenstam

Bij de Geuzen Alkmaar hebben we niet alleen een Stam maar ook een Jongerenstam,bij Scouting Nederland heet dit de Roverscouts.Deze speltak is speciaal opgericht voor de overgang van jeugdlid tot volwassen lid.

Opkomsten

Als Jongerenstam is het echt aan jezelf, er is voor het eerst geen begeleiding meer bij. De speltak is voor de leeftijd van 18 tot 23 jaar, daarom wordt het ook wel de studentenstam genoemd. Met het weinige geld dat je ter beschikking hebt als student regel je samen dat je ieder jaar op kamp kan en kom je iedere twee weken samen voor een gezellige opkomst opzaterdagavond. Omdat er geen leiding is mag de Jongerenstam alles zelf verzinnen, vaak plannen ze allerlei superleuke activiteiten in of rondom het gebouw en blijven ze daarna inhet stamhok nazitten. Ook uitjes naar het strand of bos behoren tot de mogelijkheden.

Weekenden en kampen

De jongerenstam plant regelmatig weekendjes. De activiteiten tijdens deze weekenden bedenken ze zelf, dus het zullen altijd activiteiten zijn die bij de leeftijdscatogorie passen; niet te duur, niet te veel en altijd beregezellig. De Jongerenstam gaat ook op zomerkamp naar één van de vele scoutingkampeerterreinen in Nederland, België, Luxemburg of Duitsland. Meestal is er een sportieve dag met een hike of kano-tochtje, een knutseldag, bezoeken ze een stadje en drinken ze natuurlijk gezellig een drankje rond het kampvuur.

Jaarlijkse activiteiten

De Jongerenstam neemt jaarlijks deel aan een aantal vaste activiteiten op de jaarplanner. Zo is er in het najaar de Jamboree On The Air (JOTA) met de bijbehorende JOTAcross, een supergave wedstrijd vol te gekke opdrachten. Ook deelname aan de oliebollenactie en het organiseren van het jaarlijkse stamfeest behoren tot de vaste jaarlijkse activiteiten.

Ondersteunende functie

De jongerenstam heeft ook binnen de groep een functie, vanuit deze groep worden de meeste nieuwe leiders voor jeugdleden geworven. Om dit te leren organiseert de Jongerenstam zo’n twee keer per jaar een spel voor alle jeugdleden van De Geuzen; een hele uitdaging, want verzin maar eens iets voor 5 tot 18 jaar!

Kom erbij!

Lijkt het jou ook leuk om erbij te komen? Heb je niets met scouting? Of ben je misschien net in de buurt van Alkmaar komen wonen? Heeft jouw groep geen jongerenstam? Je bent altijd van harte welkom bij De Geuzen. Iedereen mag vier keer gratis komen kijken.