De omgeving

De omgeving:

Winkels
In de wijk het Hoefplan is een winkelcentrum De Hoef, met 2 supermarkten (Vomar en Albert Heijn), een postagentschap, een warme bakker, een groenteboer, een slager, een drogist, een apotheek snackbar, etc. te vinden. Ook is er in de buurt een Aldi-supermarkt te vinden. Dit alles is binnen tien minuten te voet te bereiken.

Openbaar vervoer
Het Centraal Station van Alkmaar is een belangrijk punt in het openbaar vervoer van Noord-Holland, want bijna heel Noord-Holland is vanaf dit station bereikbaar met bus of trein. Het station ligt op een kwartier lopen van De Geuzenkorf. Natuurlijk is er vlak bij het clubgebouw ook een buslijn naar het Centraal Station Alkmaar (De Hoef).

 

Toeristische tips:

Alkmaar
Alkmaar is bekend om zijn kazen en historische binnenstad. In de zomermaanden is er elke vrijdagochtend Kaasmarkt. Ook is het mogelijk om met de rondvaartboot de binnenstad vanaf het water te bekijken. In Alkmaar zijn een aantal musea te vinden: het Stedelijke museum (gratis voor kinderen), het Biermuseum, de molen van Piet en natuurlijk een Kaasmuseum. In Alkmaar zijn 2 zwembaden: een klein binnenzwembad (dicht bij het gebouw) en een groot zwembad met golfslag, een glijbaan, binnen- en buitenbaden. Ook kan je in de omgeving kanoën en een survivalparcours doen.

Egmond- en Bergen aan Zee en de Schoorlse duinen
Deze toeristische badplaatsen zijn goed met de bus en fiets te bereiken. Naast een dagje strand kan je in Bergen aan Zee het Zeeaquarium of het Speelgoedmuseum bezoeken. Egmond heeft een groot strand. De Schoorlse duinen zijn de hoogste duinen in Nederland. Hier kun je prachtige routes lopen vanuit het bezoekerscentrum (gratis). Ook heeft het gebied een zeer zwaar mountainbike parcours en een klimduin.

Broekerveiling en Geestmerambacht
De Broekerveiling in Broek op Langedijk is het oudste doorvaar groenteveiling van Europa. Het Buitenmuseum geeft een indruk van vroeger met o.a. akkers, een kinderboerderij en een boomgaard. Het Geestmerambacht in Alkmaar-Noord / Langedijk is een recreatieplas waar je kan surfen, zwemmen en is omsloten door een prachtige natuurpark.

Sponsorkliks

“SponsorKliks,