Overvliegen

Het overvliegen wordt op de derde opkomst zaterdag in het nieuwe seizoen (september) gehouden. Alle leden die in dat seizoen overvliegen, doen dat op die dag gezamenlijk. Overvliegen betekent dat je van de ene speltak overgaat naar de volgende speltak. Dit gaat altijd via een af te leggen parcours.

Het album kent geen fotos. 

Oliebollenactie

Deze actie wordt elk jaar in december gehouden. Leden gaan langs de deuren om oliebollen te verkopen. Op 30 en 31 december wordt er dan druk gebakken en bezorgd. De opbrengst is voor de groepskas.

Welkom in het fotoarchief

Binnen onze Scoutinggroep zijn er een aantal vaste activiteiten. Deze kunnen voor de hele groep, voor slechts een enkele speltak of alleen voor het kader (leiding) zijn. Hier vind je alle fotoalbums en wat informatie over elke activiteit.

Nieuwjaarsreceptie

Deze wordt elk jaar in januari georganiseerd voor leiding en stichting.      
  

Leidingactiviteit

Het is de bedoeling dat de leiding elk jaar iets gezelligs met elkaar doet. Dit kan een barbecue zijn, maar ook een avond bij een andere vereniging. Een activiteit als deze kan belangrijk zijn in het kader van teambuilding.        


Dodenherdenking

Elk jaar op 4 mei draagt de groep zijn steentje bij aan de jaarlijkse dodenherdenking in Alkmaar. Tijdens de stille tocht (van de Grote Kerk naar het monument) dragen twee Geuzen de krans. Bij het monument staat een erewacht gevormd door onze verkenners.  

Overvliegen

Deze wordt op de derde opkomst zaterdag in het nieuwe seizoen (september) gehouden. Alle leden die in dat seizoen overvliegen, doen dat op die dag gezamenlijk.  

JOTA

Elk jaar in het derde volle weekend van oktober is er een JOTA. Dit is een wereldwijde activiteit waarbij contacten gelegd worden met radiozenders.   

Nacht van de nacht

Elk jaar op de laatste zaterdag in oktober is het nacht van de nacht. In samenwerking met Fort aan den Ham organiseren wij een spel in elk jaar een ander thema. Tevens kunt u het fort in originele verlichting bekijken.

Groepsdiner

Dit is elk jaar in oktober of november. Het is de viering van de verjaardag van De Geuzen. Eerst wordt er boerenkool met worst gegeten en daarna zijn er stukjes te zien die door de diverse speltakken worden opgevoerd of is er een afsluitend bosspel of disco.

Oliebollenactie

Deze actie wordt elk jaar in december gehouden. Leden gaan langs de deuren om oliebollen te verkopen en het geld is voor de groepskas.    

 

Andere activiteiten:     

Stamfeest, laatste weekend van januari

Dit wordt elk jaar in januari door de Stammen georganiseerd voor Rowans en Stam. Ieder jaar met een nieuw thema. 

Baden Powelldag, 22 februari

Activiteit kan als groep gevierd worden, maar ook binnen de individuele speltak. De verjaardag van de oprichter van Scouting wordt gevierd.

Sint Jorisdag, 23 april

Een moment waarop men binnen Scouting de belofte vernieuwt. Een kampvuuravond waarbij het verhaal van ridder Joris en de draak wordt verteld.

Groepsweekend

Met de hele groep een weekend weg. Meestal wordt dit één keer per twee jaar georganiseerd.

Seizoensafsluiting

Een gezamenlijke laatste opkomst met alle speltakken vlak voor de zomerkampen beginnen.

Hoeverdorpsfeest

Op een zondag in juni, waarbij onze groep wordt uitgenodigd in Egmond aan de Hoef om kinderactiviteiten te organiseren en tevens Scouting te promoten.        

Kaeskoppenstadt

Op zaterdag en zondag in juni om activiteiten uit de 16e eeuw de laten zien aan het publiek. Dit gaat via Scouting Alkmaar.

Alkmaars Ontzet, 8 oktober

Op 8 oktober i.s.m. andere Scoutinggroepen een Kinderfestijn organiseren met opblaasattracties en diverse activiteiten om Scouting te promoten. Dit gaat via Scouting Alkmaar.


Overige acties:

Scouting De Geuzen doet in principe niet mee aan andere acties. Dit komt omdat onze groep een jaarlijkse Oliebollenactie heeft. Deze actie levert dusdanig veel geld op, dat de andere acties zo goed als overbodig zijn.

JOTA

Elk jaar in het derde volle weekend van oktober is er een JOTA (Jamboree On The Air). Dit is een wereldwijde activiteit waarbij contacten gelegd worden met radiozenders.

Het album kent geen fotos.

Groepsdiner

Het groepsdiner is elk jaar in november. Het is de viering van de verjaardag van De Geuzen. Eerst wordt er boerenkool met worst gegeten en daarna zijn er stukjes te zien die door de diverse speltakken worden opgevoerd of is er een afsluitend bosspel of disco.

Het album kent geen fotos.

Sponsorkliks

“SponsorKliks,