Opkomstschema

Opkomstschema januari - juni 2014

De verkenners draaien elke zaterdag van 14.00u - 17.00u (middagtroep)
of van 19.00u tot 21.00u (avondtroep)
Kun je niet komen geef dan even een afbericht bij de leiding

Zaterdag 11 januari - Middagtroep
Zaterdag 18 januari - Avondtroep
Zaterdag 25 januari - Middagtroep/Nieuwjaarsreceptie

Zaterdag 1 februari - Avondtroep
Zaterdag 8 februari - Middagtroep
Zaterdag 15 februari - GEEN opkomst
Zaterdag 22 februari - Baden Powell viering *

Vrijdag 28 februari t/m zondag 2 maart - Fortweekend
Zaterdag 8 maart - Middagtroep
Zaterdag 15 maart - Avondtroep
Zaterdag 22 maart - Middagtroep
Zaterdag 29 maart - GEEN opkomst

Zaterdag 5 april - DSW *
Zaterdag 12 april - Avondtroep
Zaterdag 19 april - GEEN opkomst i.v.m. HIT
Zaterdag 26 April - Middagtroep

Zaterdag 3 mei - Avondtroep
Zaterdag 10 mei - Middagtroep
Zaterdag 17 mei - Avondtroep
Zaterdag 24 mei - Middagtroep
Donderdag 29  mei t/m zaterdag 31 mei Groepsweekend *

Vrijdag 6 juni t/m maandag 9 juni - GPK *
Zaterdag 14 juni - Avondtroep
Zaterdag 21 juni - Laatste opkomst voor zomerkamp

Zomerkamp: zaterdag 5 juli t/m zaterdag 12 juli

* De gewone opkomst komt te vervallen, meer info volgt

 

Wat doen wij?

Wat we doen, is elk week een verrassing, maar het kan bestaan uit bijvoorbeeld:

• Koken op houtvuur
• Avondspelen in het bos
• Knopen leggen en pionieren
• Hikes lopen
• Spelletjes spelen
• Messen maken
• Brandmerken en leerbewerken


Weekenden
We hebben per jaar ongeveer 4 weekenden. Twee daarvan zijn de zogenoemde fortweekenden waarbij we samen met de Rowans de handen uit de mouwen steken rondom het Fort aan den Ham bij Uitgeest. We slapen dan twee nachtjes in het fort en overdag helpen we de beheerders met het onderhouden van het fort en het groen daar omheen. Ook hebben we ÊÊn keer per jaar het GPK-weekend. Dit weekend is altijd in het Pinksterweekend. We hebben dan een zeer primitief thema. We bouwen hutten en slapen daar in. We fileren onze eigen vis en zo nog veel meer. Ook doen we elk jaar mee met de R.S.W. (regiowedstrijden) en gaan er elk jaar verkenners naar de HIT (landelijke Scoutingkampen tijdens Pasen).


Zomerkamp
Ook de Verkenners hebben elk jaar een zomerkamp. Bij de ons is dat een week waarbij we gaan slapen op een Scoutinglabelterrein in Nederland. Zo zijn we al eens in Ommen, Loenen en Dwingeloo geweest. Het zomerkamp is altijd in een thema zoals: 'De oertijd, 'Mission Impossible' of iets anders.

De Verkenners

De verkenners hebben een wachtlijst t/m augustus 2017.

Bij de Verkenners van scouting De Geuzen uit Alkmaar beleef je samen met je (nieuwe) vrienden supergave dingen. We leren overleven in de natuur, slapen minimaal twee keer per jaar in een Fort, doen gave spelen en gaan elk jaar op zomerkamp.

De Scouts van 11 tot en met 15 jaar heten Verkenners en het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’. Deze groep Scouts is relatief zelfstandig en leert samenwerken met anderen in de groep. Zo wordt de Scout voorbereid op de volgende speltak (de rowans) waarin hij of zij zelf activiteiten gaat organiseren. Dit alles gebeurt onder leiding van hopman Kees, vaandrig Romy en troepleiders Erik en David.

De ene zaterdag hebben we een opkomst van 14.00u tot 17.00 en de week erop van 19.00u tot 21.00u. Dit is, zodat wij dan ook dingen kunnen doen waarbij je duister of juist licht bij nodig hebt, zoals: avondspelen in het bos, werken met hout en touw (pionieren), kaart en kompas spelen, koken op een kampvuur, etc.

Er is op dit moment weer plaats voor nieuwe verkenners! Je bent altijd welkom om een keer te komen, kijk op deze website in onze agenda voor actuele opkomsttijden of neem contact met ons op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

verkennerleiding
Troepleider Erik, Vaandrig Romy, Hopman Kees en Troepleider David.

Hopman Kees, leiding bij de verkenners sinds 1977.

“ De verkenners zijn een geweldige groep om leiding aan te geven, met de verkenners kun je echt voor 100 % aan scouting doen! ”

Vaandrig Romy, leiding sinds 2005.

“ Het is het saamhorigheidsgevoel wat het zo leuk maakt bij de verkenners. Iedereen hoort erbij en samen gaan we de wereld ontdekken! ”

Troepleider Erik, leiding sinds 2009.

“ Bij de verkenners kan je echt leuke dingen gaan doen. Een goed kamp opbouwen, eten koken op houtvuur, tochten lopen. Een groepje verkenners kan verrassend veel zelf en dat is heel leuk! ”

Troepleider David, leiding sinds 2011.

“ Het enthousiasme van de verkenners is gewoon geweldig om te ervaren, net als de vrolijkheid die er vanaf straalt! Eén team, één taak! ”

Verkenners.

“ Het is zo gaaf dat je iedere week iets anders doet, samen met andere kinderen die je vrienden zijn geworden. De leiding bedenkt vaak te gekke creatieve opkomsten en leren ons op een leuke manier te overleven in de natuur en om onszelf en anderen te respecteren en te leven volgens de verkennerswet ”

 

Sponsorkliks

“SponsorKliks,